Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Mesés összegért keltek el Elton John relikviái és műtárgyai egy New York-i árverésen

Több mint 20 millió dollárért (7,3 milliárd forintért) keltek el Elton John magángyűjteményének darabjai azon a New York-i árveréssorozaton, amelyet a Christie's rendezett.

A nyolc árverésen a popsztár több mint 900 relikviáját és műtárgyát adták el az előzetesen becsült ár kétszereséért – közölte pénteken az árverési ház.

A vásárlók egyebek mellett Elton John fellépőruháira is licitálhattak. Egy ezüst színű, magas talpú csizma, amelyen nevének kezdőbetűi is szerepeltek, 94 ezer dollárért (34 millió forintért) kelt el. A sztár egyik ikonikus napszemüvegéért pedig 22 680 dollárt (8,3 millió forintot) fizetett egy rajongó.

A 76 éves zenész koncertzongoráját több mint 200 ezer dollárért (73 millió forintért) vették meg, 1990-es fekete Bentley Continental kabriójáért pedig több mint 400 ezer dollárt (146 millió forintot) adott egy licitáló.

Elton John műtárgyai közül a graffitiművész Banksy Flower Thrower(Virágdobáló) című alkotása csaknem kétmillió dollárért (728 millió forintért) talált új gazdára.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Elton John brit énekes, zeneszerző koncertet ad a Glastonburyi fesztiválon a délnyugat-angliai Worthy Farmon 2023. június 25-én. A világ egyik leghíresebb rockzenei fesztiválja az idén június 21-tõl 26-ig tart. (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

Ajánljuk még