Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Elemző: Joe Biden alkalmatlan az Egyesült Államok további vezetésére

Joe Biden amerikai elnök nem alkalmas az Amerikai Egyesült Államok további vezetésére – idézte Mike Gonzalezt, az amerikai Heritage Foundation vezető kutatóját az Alapjogokért Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A központ „We Win, They Lose – Amerika választ” című csütörtöki rendezvényén a közlemény szerint az elemző arra is kitért, hogy az Egyesült Államok lakosságának 86 százaléka szerint Joe Biden túlságosan idős, míg Donald Trump továbbra is birtokában van a szükséges képességeknek.

Az előrejelzések egyelőre biztatóak, Donald Trump mind a hat fontos „ütközőállamban” – amelyek közül többet nagyon kevés szavazattal vesztett el 2022-ben – jelenleg győzelemre áll

– emelte ki az eseményen Mike Gonzalez.

Az Alapjogokért Központ közleménye kitér arra: a kutató úgy látja, hogy a „Trump ellehetetlenítését célzó jogi trükkök jó eséllyel sikertelenül zárulnak majd, jogi eszközökkel nem tudják megakadályozni az indulását.”

„Trump visszatérése esetén a NATO-tagállamok katonai költéseinek mértékét komolyan vennék, és nem lenne olyan amerikai hivatal vagy nagykövet, amely más államokat oktat ki” – idézték a kutatót, aki azt is megjegyezte, hogy „olyan küldöttségek érkeznének a világ egészébe, amelyek az amerikai érdekekről tárgyalnának, nem genderkérdésekről”.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott megbeszélését követő közös sajtóértekezleten a washingtoni elnöki hivatalban 2023. december 12-én. Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb 200 millió dollár (69 milliárd forint) katonai támogatást juttat el Ukrajnába. (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Ajánljuk még