Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Négy frontszakaszról jelentett sikereket az orosz védelmi minisztérium

A kupjanszki, a donyecki, az avgyijivkai és a herszoni frontszakaszról számolt be az orosz erők előretöréséről csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint az elmúlt nap folyamán az orosz hadsereg a donyecki frontszakaszon négy ukrán ellentámadást vert vissza, a herszonin pedig megakadályozott egy partraszállási kísérletet, megsemmisítve négy rohamcsónakot, valamint megölve 25 és foglyul ejtve egy kommandóst. Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fél a harci érintkezési vonal mentén mintegy 1300 katonát veszített, akik közül a legtöbben, szám szerint mintegy hatszázan a Donyeck, 495-en pedig az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Kapcsolódó tartalom

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett három vezetési pontot, egy Sz-300PSZ típusú légvédelmi rendszert, három lőszerraktárt, tíz harckocsit – közülük hetet Avgyijivka környékén -, két gyalogsági harcjárművet, két lengyel Krab önjáró és egy M198-es vontatott tarackot, két JDAM irányított légibombát, HIMARS sorozatvetők kilenc rakétáját, valamint 93 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Moszkvában a hadsereg rágalmazása címén csütörtökön őrizetbe vették Szergej Szokolovot, az ellenzéki Novaja Gazeta főszerkesztőjét. Szokolov ezt a posztot tavaly november óta tölti be, amikor lemondott az orosz igazságügy-minisztérium által külföldi ügynöknek minősített, Nobel-békedíjas Dmitrij Muratov.

Kapcsolódó tartalom

A Novaja Gazeta nyomtatott változatának kiadási engedélyét 2022-őszén semmisnek nyilvánította a bíróság.

Ajánljuk még