Aktuális

Autós üldözés az Üllői úton, videón a hajsza: négy piroson is áthajtott a rendőrök elől menekülő ittas ámokfutó

Hidvéghi Balázs: A brüsszeli jogállamisági cirkusznak véget kell vetni

Teljesen hibás megközelítés, hogy Brüsszel politikai és morális vitákat jogi vitának álcáz és mindenféle szankciókkal sújtja azokat, akik a hagyományos értékeket védik – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A politikus a videóban hangsúlyozta: ahogy közeleg a parlamenti ciklus vége, beszélni kell arról, hogy mi a gond ezzel az egész „jogállamisági cirkusszal”.

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Bizottság és az Európai Parlamenti megközelítése elvi szempontból hibás: az olyan kérdések például, mint élet és halál, család, évezredes normákból fakadnak, szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez és az ember természetfelettihez való viszonyához is.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. „Az viszont teljesen biztos, hogy ennek a parlamentnek nem feladata, hogy ilyen létfontosságú morális ügyekben döntéseket hozzon” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

A képviselő szerint az ilyen ügyekben való döntés a tagállamok szuverén joga, összhangban a nemzeti alkotmányokkal, hagyományokkal és hivatalokkal, és azt is figyelembe kell venni, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek ezekben a kérdésekben, amelyeket tiszteletben kell tartani.

„Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és morális vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle szankciókkal sújtják azokat, akik a hagyományos értékeket védik” – mondta, hangsúlyozva, hogy Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia és világnézet agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködést.

Kiemelt kép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még