Legfrissebb

Négy hónapon belül negyedszer tört ki vulkán Izland legsűrűbben lakott részén – videón a lávafolyam

Az LG-vel és a Samsunggal tárgyalt Mark Zuckerberg Dél-Koreában

Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi platformot is üzemeltető Meta cég vezérigazgatója szerdán a dél-koreai LG, az LG Electronics és a Samsung Electronics vezérigazgatóival: Gvon Bongszokkal, Dzso Dzsuvannal és I Dzsejonggal tárgyalt a jövőbeli együttműködésről és közös projektekről.

A dél-koreai cég közlése szerint Zuckerberg a bővített valóság (XR) szektorán belüli fejlesztésekről egyeztetett az LG-vel. Az XR-be tartozik a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR) és a vegyes valóság (MR), amelyek mind az LG, mind a Meta technológiai fejlesztései közt kulcsfontosságú szerepet töltenek be a jövőbeli innováció és növekedés terén.

Kapcsolódó tartalom

A Meta már korábban bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciára (AI) épülő új chipek gyártását tervezi, és Dzso Dzsuvan az AI területén belüli együttműködés felé is érdeklődését fejezte ki – közölték az LG tisztviselői.

A Meta LLM technológiáján keresztül gyorsan hozzáférünk a mesterséges intelligenciához, és a világszerte több mint 500 millió eszközünk révén együttműködésünk így széles körben kiterjed a felhasználói élmény innovatív javításával kapcsolatban” – mondta Dzso, hozzátéve, hogy a jövőben gyakoribb tárgyalásokra lehet számítani a két vállalat között. A helyi sajtó szerint Dzso egy közösen alkotott eszköz lehetséges 2025-ös piacra dobását is előrejelezte.

Zuckerberg a Samsung Electronics vezérigazgatójával, I Dzsejonggal is tárgyalásokat folytatott a mesterséges intelligenciáról. A Samsung a közelmúltban vezető pozíciót szerzett az AI technológia területén, és a terjeszkedésért külön kutatás-fejlesztési bázist alakított ki a Szilícium-völgyben.

Kapcsolódó tartalom

A Facebook alapítója a Meta szöuli székhelyén XR start-up vállalatokkal is tárgyalt.

Zuckerberg a tervek szerint Jun Szogjol dél-koreai elnökkel is találkozik Szöulban.

A Meta egyelőre nem erősített meg egyetlen részletet sem Zuckerberg szöuli utazásával kapcsolatban.

Ajánljuk még