Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít Kelet-Afrika számára

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják – jelentette be az Európai Bizottság kedden.

A finanszírozás Dzsibutiban, Etiópiában, Kenyában, Szomáliában, Dél-Szudánban és Ugandában támogat humanitárius projekteket. 7 millió eurót katasztrófavédelmi programokra fordítanak a régióban.

Az uniós támogatás az akut élelmiszerválság kezelését, az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, és a humanitárius válsághelyzetben lévő gyermekek oktatásának és védelmének biztosítását segíti elő, valamint olyan rendszerek létrehozását, amelyek készenléti tervezés és korai fellépés révén segítenek megelőzni a katasztrófák hatásait.

Kapcsolódó tartalom

Uniós becslések szerint mintegy 65 millió embernek van azonnali segítségre szüksége. Az Afrika szarvának tágabb térségében tapasztalható akut élelmiszerválság pusztító hatással van a kiszolgáltatott emberek tízmillióira.

Emellett nagymértékű kényszerkitelepítés zajlik, mind az országokon belül, mind a határokon túl. Uganda, Szudán és Etiópia ad otthont a legtöbb menekültnek Afrikában. A lakóhelyüket elhagyni kényszerülő népesség túlélése továbbra is nagymértékben függ a külső segítségtől.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Ajánljuk még