Aktuális

Felszínre hozzák a valaha talált legértékesebb kincset

Ötven éve bukkantak a rejtélyes holttestre, a rendőröknek most sikerült azonosítani

| Szerző: hirado.hu
DNS-vizsgálat segítségével sikerült azonosítani egy 50 éve felfedezett holttestet az Egyesült Államokban.

Az oregoni állami rendőrség közölte, hogy a vizsgálat eredményeiből kiderült, a maradványok egy középiskolás diáktól, Sandra Youngtól származnak, aki 1968-ban vagy 1969-ben tűnt el Portlandből.

A fiatal lány holttestére egy cserkészcsapat vezetője bukkant rá 1970. február 23-án a Columbia folyóban lévő Sauvie-szigeten, Portlandtől 16 kilométerre északra. A nyomozók úgy vélték, hogy a

testét ért sérülések idegenkezűségre utalnak, de hogy pontosan mi történhetett vele, az azóta is rejtély.

A rendőrség 2004-ben Young maradványait több mint száz további azonosítatlan holttesttel együtt egy állami halottkémi intézetbe szállította. Az akkor vett DNS-mintákat feltöltötték egy adatbázisba, de nem találtak genetikai kapcsolatot.

A rendőrség halottkémi hivatalának 2018-ban elnyert támogatása végül lehetővé tette a további, kiterjesztett DNS-vizsgálatokat. Két évvel ezelőtt előrejelzéseket készítettek az elhunyt arcvonásaira vonatkozóan, tavaly pedig sikerült azonosítani az adatbázisban az áldozat távoli rokonait.

Kapcsolódó tartalom

Sandra Young 54 év után visszanyerte személyazonosságát” – mondta Dr. Nici Vance, az Oregon Állami Törvényszéki Orvosszakértői Hivatal munkatársa.

Forrás: AP

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még