Időjárás

Kellemes, tavaszi idő várható, mutatjuk, meddig érdemes kihasználni

Kreml: Az abszurditás határát súrolja a dán nyomozás leállítása az Északi Áramlat felrobbantása ügyében

Elképesztő és az abszurditás határát súrolja, hogy a dán rendőrség megszüntette az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása ügyében folytatott nyomozást – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak nyilatkozva.

„Kétségtelen, hogy a helyzet közel áll az abszurditáshoz. Egyrészt itt van egy szándékos szabotázs az orrunk előtt, másrészt nincs további előrelépés. (…) A helyzet ebben az esetben annyira nyilvánvaló, hogy csak a teljes elképedésnek adhatunk hangot” – mondta a dán rendőrség arra vonatkozó döntését kommentálva, hogy leállítják az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében indított nyomozást.

Kapcsolódó tartalom

A Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Oroszország figyelemmel kíséri a fejleményeket. „Bizonyára lesz lehetőségünk rá, hogy információkat kapjunk, élni fogunk ezekkel a lehetőségekkel” – mondta. A dán rendőrség arra hivatkozva állította le az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 vezeték elleni támadás ügyében indított nyomozást, hogy nem találtak alapot a folytatásra.

A szóvivő egyébként más témáról nyilatkozva azt állította, a Kremlnek semmi köze nem volt ahhoz a döntéshez, hogy a börtönben február 16-án meghalt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus holttestét csak kilenc nap elteltével adták át az édesanyjának.

Ajánljuk még