Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Kitört a hókáosz: megbénult a közlekedés, kamionok és teherautók akadtak el, több száz háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás

A tiroli régióban pénteken 40 centiméternyi hó esett. Az autópályákon elakadó kamionok miatt hatalmas dugók alakultak ki, a Brenner autópályát pedig teljesen le kellett zárni.

Az M1-en bemutatott felvételeken jól látszik, hogy csak lépésben tudtak haladni az autók pénteken Ausztria nyugati részén, a tiroli régióban. Az autópályákon hatalmas dugók alakultak ki, miután mintegy 40 centiméternyi hó hullott a környéken. Több kamion és teherautó megcsúszott és elakadt, ami miatt közlekedési káosz alakult ki.

Egy teherautó sofőrje a telefonjával rögzítette, milyen nehéz körülmények között kellett vezetnie.

Az ország egyik legfontosabb tranzitútvonalát, a németországi és olaszországi szállítások szempontjából is fontos Brenner autópályát

Innsbrucktól délre teljesen le kellett zárni.

Kapcsolódó tartalom

Az osztrák autópályafenntartó tájékoztatása szerint a kamionok három sávban is elakadtak, ellehetetlenítve a közlekedést. A szervezet hangsúlyozta, 20 mentesítő járművet és vontatócsapatokat is bevontak a probléma elhárítása érdekében.

Nehezíti a helyzetet, hogy a tiroli régióban lavinaomlásokat is jelentettek.

A környék egyes részein négyesre emelték a lavinaveszély szintjét.

A városokban szintén akadozott a közlekedés. A buszok csak hóláncokkal tudtak haladni az utakon, miközben több száz háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás.

Kapcsolódó tartalom

Az extrém időjárás miatt az egyik legnagyobb osztrák nemzetközi repülőtéren késtek vagy törölték a járatokat. Az emberek a monitorokra és telefonjaikra meredve hosszasan várták a tájékoztatást arról, hogy miként tudnának eljutni úti céljukhoz.

Közben a reptér személyzete nagy erőkkel dolgozott a repülőgépek és a kifutók takarításán, azonban a havazás miatt nem csak a fagyos aszfalt, de a rossz látási körülmények is akadályozták a fel-és leszállásokat.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna)

Ajánljuk még