Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Vezető politikusokkal vacsorázott Alexander Soros, a jobbján Ursula von der Leyen ült

Ursula von der Leyennel a jobbján tartott eligazítást Alexander Soros – ezt írta a Magyar Nemzet arról a müncheni vacsoráról, amit egy Soros-szervezet rendezett. A találkozón az Európai Bizottság elnöke mellett más befolyásos uniós politikusok is vacsoráztak Soros György fiával, Alexanderrel. A Soros-birodalom új vezetője maga is beszámolt az eseményről azt írva: Ursula von der Leyen nagyszerű beszédet tartott.

A múlt héten Münchenben találkoztak a világ vezetői, hogy választ találjanak egyebek mellett a Nyugat előtt álló biztonságpolitikai kérdésekre.

Kapcsolódó tartalom

A háromnapos konferencián mintegy ötven állam- és kormányfő vett részt az Egyesült Államoktól Németországon át Kínáig, de

ott voltak a nagy fegyvergyártók és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

És ott volt Soros György fia, Alexander Soros is, aki erről közösségi oldalain számolt be.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexander Soros, PhD (@alexsoros) által megosztott bejegyzés

A Soros-birodalom új vezetője ugyanis házigazdaként egy vacsorán vett részt magas rangú politikusok – köztük Ursula von der Leyen – társaságában.

Az Európai Bizottság elnöke Alexander Soros jobbján kapott helyet.

„Ursula von der Leyen nagyszerű nyitóbeszédet mondott. Köszönjük az uniós vezetőknek, szenátoroknak és az amerikai adminisztráció munkatársainak, hogy csatlakoztak hozzánk” – írta Soros György fia.

Kapcsolódó tartalom

Alexander Soros arról is beszámolt, hogy szerinte globális együttműködésre van szükség az emberi jogok előmozdításához és a legsürgetőbb problémák megoldásához.

Ursula von der Leyen mellett a vacsorán jelen volt többek között Mark Rutte volt holland kormányfő, Edi Rama albán kormányfő, Mette Frederiksen dán kormányfő és Chris Coons amerikai demokrata szenátor is.

Ursula von der Leyennel tartott eligazítást Alex Soros

– így értékelte a találkozót a Magyar Nemzet. A lap megjegyzi: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Alex Soros jobbján, láthatóan kitűnő hangulatban töltötte az estét.

Kapcsolódó tartalom

Arra pedig az Origo hívta fel a figyelmet, hogy a vacsorát rendező, a Soros-birodalomba tartozó szervezet finanszírozásában a kezdetektől részt vesz a Nyílt Társadalom Alapítvány, és a tanácsában magyar tagok is vannak.

Például

Bajnai Gordon és a hozzá köthető DatAdatban helyet foglaló Dessewffy Tibor, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és a magyar választásokba beavatkozó Action for Democracy elnöke, Korányi Dávid.

Kapcsolódó tartalom

Alex Soros tavaly nyáron vette át apjától a Soros-birodalom vezetését és fokozta annak politikai aktivitását. Soros György fia nem is csinált titkot abból, hogy

a célkeresztben mostantól Közép- és Kelet-Európa lesz.

De rendszeresen tesz háborúpárti kinyilatkoztatásokat is.

Kapcsolódó tartalom

A Soros-birodalom vezetője azóta aktívan tárgyal Európában. Tavaly ősszel többször volt Ukrajnában, ahol magas rangú politikusokkal találkozott. Akkor több lap is arról írt, hogy a spekuláns fia vélhetően nemcsak a Soros-hálózatot képviselte, hanem

Ukrajna uniós csatlakozásának előkészítésén is dolgozhatott.

Alexander Soros nemcsak Ukrajnában volt aktív, novemberben is politikai nagyüzemet tartott. Akkor több európai vezetővel, mások mellett Varsó baloldali polgármesterével, Montenegró köztársasági elnökével, Észak-Macedónia baloldali miniszterelnökével és Emmanuel Macron francia elnökkel is találkozott.

Kapcsolódó tartalom

Rendszeresek voltak a találkozók a vezető uniós döntéshozók és a Soros-szervezetek képviselői között is. Sőt,

az Európai Unió civil finanszírozás címén pénzzel is támogatja a Soros-féle NGO-kat.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ajánljuk még