Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

Sok sérülttel járó lövöldözés volt Jeruzsálem közelében, autósok lőtték agyon a merénylőket

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy áldozat belehalt sebesülésébe, tizenegyen megsebesültek, közülük többen életveszélyesen egy Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben csütörtök reggel – jelentette a katonai rádió.

Az egyik sebesült – egy húszas éveiben járó férfi, – a kórházban belehalt sérülésébe, s az összes sérült száma tizenegyre emelkedett a mentőszolgálat jelentése szerint. Súlyosan megsebesült egy 23 éves, állapotos nő, de jelenleg nincs életveszélyben a kórház közlése alapján.

A merénylők Betlehem környékén éltek, két 31 éves férfi és egyikük 26 éves öccse hajtotta végre a lövöldözést.

Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter a támadás helyszínén bejelentette, hogy folytatja a lakosság felfegyverzésének politikáját, mert a fegyverek szerinte „életeket mentenek”.

„Útelzárásokkal korlátozni kell a mozgásszabadságot”

– mondta Bengvír. „A ciszjordániai zsidók élethez való joga felülmúlja a Palesztin Nemzeti Hatóság lakosainak szabadsághoz való jogát” – tette hozzá.

Becalel Szmotrics pénzügyminiszter a merénylet után azt követelte Benjámin Netanjahu miniszterelnöktől, hogy „azonnal hagyja jóvá Maále Adumimban és környékén több ezer új telepes-lakás terveit”.

A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maále Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak a Jeruzsálem felé tartó, az ellenőrző pontnál várakozó autókra.

Kapcsolódó tartalom

Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel kutatást indított a környéken, mert egyes szemtanúk három lövöldözőt láttak.

A biztonságiak a környék átfésülése során azonosították és ártalmatlanították a korábban a helyszínről sikeresen elmenekülő harmadik terroristát.

Kiemelt kép: Az izraeli biztonsági szolgálatok tagjai Maále Adumim zsidó telepesváros közelében 2024. február 22-én, miután három palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem felé tartó, egy ellenőrző pontnál várakozó autókra. Kilenc ember megsebesült, két támadót az autósok agyonlőttek, harmadik társukat rendőrök terítették le menekülés közben. (Fotó: MTI/AP/Mahmud Illean)

Ajánljuk még