Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Moszkvában terroristának minősítették Lindsey Graham amerikai szenátort

Felvette a szélsőséges és terrorista tevékenységet folytató személyek listájára Lindsey Graham amerikai szenátort kedden az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring).

Graham tavaly, amikor Kijevben járt, egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala által közölt videó szerint kijelentette: „Oroszok halnak meg… Még sohasem költöttük a pénzt ilyen szerencsésen.”

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kedden közölte, hogy Jekatyerinburgban hazaárulás címén büntetőeljárást indított egy orosz-amerikai kettős állampolgárságú nő ellen az ukrán hadsereg anyagi támogatása miatt.

A 33 éves Los Angeles-i lakos 2022 februárja óta gyűjtött pénzt elsősegélynyújtási eszközökre, fegyverre és lőszerre. Az FSZB szerint a nő „többször is részt vett a kijevi rezsimet támogató nyilvános akciókban”.

Kapcsolódó tartalom

Egy moszkvai bíróság kedden a távollétében elrendelte Leonyid Gozman orosz-izraeli politikus és Konsztantyin Szonyin közgazdász, a Chicagói Egyetem professzora letartóztatását, azon a címen, hogy szándékosan hamis információt terjesztettek az orosz fegyveres erőkről.

A „Donyecki Népköztársaság” legfelsőbb bírósága kedden életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte Mamuka Gacarelija 22 éves georgiai „zsoldost”, aki 2022 tavaszán Mariupolban megölte az orosz fegyveres erők három katonáját.

Kiemelt kép: Lindsey Graham (Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew)

Ajánljuk még