Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

Megbetegedett az állatkert kedvence, megdöbbentő, amit a gyomrában találtak

| Szerző: hirado.hu
Összesen hetven érmét távolítottak el egy aligátor gyomrából az Egyesült Államokban. A fehér színű, leucizmusban szenvedő hüllő a látogatók által a ketrecbe dobott pénzeket ehette meg, ami a gyomrába szorult. Az állatorvosok egy rutinellenőrzés során vették észre a több tucat aprópénzt, ami miatt az aligátort azonnal meg kellett műteni.

Hetven darab pénzérmét távolítottak el egy ritka fehér színű aligátor gyomrából egy nebraskai állatkertben.

A 36 éves aligátor, Thibodaux sürgős állatorvosi beavatkozásra szorult, miután több tucat érmét találtak a gyomrában az omahai Henry Doorly Állatkert és Akváriumban. Thibodaux különleges színét a leucizmus néven ismert genetikai állapot okozza, mely az állat szőrzetének vagy bőrének a pigmenthiányát jelenti.

Az állatorvosok elmondták, hogy a park mind a tíz aligátora a szokásos rutinvizsgálaton vett részt, ekkor vették észre Thibodaux gyomrában az érméket. Az aligátor sürgős műtéten esett át, amely során az összes érmét eltávolították a gyomrából.

A látogatókat felszólították, hogy ne dobáljanak pénzérméket az állatok ketreceibe, mert azok lenyelhetik az idegen tárgyakat.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Independent

Ajánljuk még