Időjárás

Továbbra is kitart a fagy, de nemsokára fordulhat a kocka

Azt hitte, milliárdos lett, miután kihúzták a lottószámait, de utána jött a hidegzuhany

| Szerző: hirado.hu
Pert indított egy férfi az Egyesült Államokban egy lottózó ellen, akik hibás nyerő számokat közöltek a honlapjukon. A megtévesztés következtében a játékos azt hitte, milliárdos lett, a tévedésre a nyereményközpontban jött rá.

Egy férfi szerint a Powerball megtagadta tőle a 122 milliárd dolláros jackpot nyereményt a honlap hibája miatt.

John Cheeks 2023. január 6-án adott fel egy Powerball szelvényt. A sorsolás után a lottó honlapján szereplő számok egyeztek Cheeks számaival, a cég állítása szerint azonban hiba történt.

Cheeks a szelvényt a családja születési dátumai alapján vásárolta. A sorsolás másnapján ellenőrizte a DC Lottery weboldalát, ahol látta, hogy a nyerő számok egyeznek az ő által választott számokkal, és azt hitte, hogy ő lett az év első multimilliomosa.

„Felhívtam egy barátomat, aki azt tanácsolta, készítsek képeket. Meg is tettem, utána lefeküdtem aludni” – emlékezett vissza a férfi.

A benyújtott panasz szerint a DC Lottery honlapján összesen három napig látszódtak a Cheeks által is megjátszott számok.

A weboldalon közzétett számok azonban eltértek az élő Powerball-közvetítés során kihúzott számoktól.

Cheeks január 10-én megpróbálta beváltani a szelvényt egy engedéllyel rendelkező kiskereskedőnél, ahol kiderült, hogy egyik szám sem egyezik az élőben kisorsolt számokkal. A férfi elment a DC Lottery nyereményközpontjába, hogy ellenőrizzék a szelvényét, de ott is azt mondták neki, hogy nem nyert.

„Nem jó a szelvény, csak dobja ki” – mondták Cheeks-nek.

Kapcsolódó tartalom

A férfi azonban inkább egy széfben helyezte el a szelvényt, ügyvédet fogadott és beperelte a Powerballt és a DC Lottery-t.

Cheek ügyvédje, Richard Evans elmondta, hogy a Taoti Enterprises – egy washingtoni székhelyű digitális reklámügynökség, amely a washingtoni lottó honlapját kezeli – hibát követett el, és rossz számokat tett közzé a weboldalon.

Tavaly novemberben az iowai lottótársaság tisztviselői szerint emberi hiba okozta a rossz számok megjelenését a honlapon, amely szerintük összesen hat órán át volt kint a weboldalon.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még