Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Negyvenöt év alatt nem látott hasonlót a légiutas-kísérő – pillanatok alatt tört ki a káosz a fedélzeten

| Szerző: hirado.hu
Két utas körülbelül egy órával a felszállás után összeverekedett egy Hawaii-ra tartó járaton.

A káosz a Southwest Airlines 1288-as számú, Oaklandből a Kauai szigetén található Lihue repülőtérre tartó járatán tört ki hétfőn. „Kiabálást, sikoltozást és ütéseket hallottam. Megfordultam, és láttam, hogy az egyik férfi vérzik” – mondta egy utas, írta a New York Post.

A levegőben történt szóváltásról készült videón látható, hogy az egyik férfi, aki szürke kapucnis pulóvert és baseball sapkát visel, közelebb megy a másik férfihez, aki szürke pulóvert visel, mielőtt a konfliktus eldurvul.

A baseballsapkás férfi egy sor ütést eresztett el,

körülbelül hetet mért a másik utas arcára, mielőtt a férfit az utastársai elrángatták volna. Bár lefogták, a férfi továbbra is kiabált. Egyelőre nem világos, hogy mi robbantotta ki a verekedést a két utas között. A repülőgép azonban nem fordult vissza, és továbbrepült Kauai felé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hawaii News Now (@hawaiinewsnow) által megosztott bejegyzés

Elismerésünket fejezzük ki legénységünknek és ügyfeleinknek a helyzet elsimításában tanúsított professzionalizmusukért” – mondta a Southwest egyik tisztviselője a Hawaii News Nownak adott nyilatkozatában. „A járat biztonságosan leszállt a tervezett célállomáson, és a helyi hatóságok kiérkeztek” – tette hozzá.

Mindkét férfit őrizetbe vették a járat leszállása után. Nem tudni, hogy emeltek-e vádat ellenük.

Hivatalunk zéró toleranciát tanúsít az erőszakos vagy fegyelmezetlen viselkedéssel szemben a repülőgépek fedélzetén. Ha egy repülőgépen így viselkednek az utasok, büntetőjogi felelősségre vonásra és akár 37 ezer dolláros bírságra is számíthatnak” – tette közzé az amerikai közlekedési minisztérium az X-en.

A férfiak közötti dulakodás sokkolt néhány hawaii légiutas-kísérőt, akik a Hawaii News Nownak nyilatkoztak. „Negyvenöt éve repülök, és nem, ilyen még nem volt” – mondta az egyik légiutas-kísérő a csatornának.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még