Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Félelmetes látvány! Villámok csapkodtak a kitörő vulkán hamufelhőjében

| Szerző: hirado.hu
A Sakurajima vulkán már nem először tört ki ebben az évezredben.

Japán geológiailag aktív terület, melyet a gyakori földrengések is bizonyítanak. Ugyanakkor vulkánokból sincs hiány a felkelő nap országában. Erre ékes bizonyíték, hogy szerdán (magyar idő szerint a délelőtti órákban)

kitört a Kagoshima prefektúrában található Sakurajima vulkán

számolt be az Időkép.hu

A kitörést követő látványos, de egyben félelmetes pillanatokat az alábbi videóban lehet visszanézni, melyen még a hamufelhőben csapkodó villámok is megfigyelhetőek. A helyi meteorológiai szolgálat szerint 2020 augusztusa óta most először lövellt a vulkán 5000 méteres magasság fölé hamut és kőzetet.

A Minamidake-kráterben történt a kitörés, ugyanott, mint 3 és fél évvel ezelőtt. A kitörés következtében 1000–1300 méteres távolságra repültek a vulkanikus kőzetek – írják a cikkben. Az előrejelzések szerint Kumamoto, Miyazaki és Kagoshima prefektúrák egyes részein arra kell számítani, hogy hamu hull az égből.

Kapcsolódó tartalom

Mint arról beszámoltak, a kagoshimai meteorológiai szolgálat 3-as szintű készültségi szintet tart fenn a vulkáni tevékenység miatt. Szerencsére sérültekről, épületkárokról nem érkezett jelentés, viszont felszólították az embereket, hogy ne menjenek a vulkán közelébe.

Ajánljuk még