Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

Társaikat váltságdíjért túszul ejtő pakisztáni bevándorlókat fogott el a rendőrség

Romániában tetten ért és elfogott a rendőrség két pakisztáni bevándorlót, akik három társukat elrabolták és fizikai bántalmazással, fenyegetéssel próbálták váltságdíj kifizetésére kényszeríteni őket – közölte szerdán a bukaresti rendőrkapitányság.

A rendőröket az egyik fogva tartott pakisztáni férfi nagybátyja külföldről riasztotta hétfő este a 112-es segélyhívón, és elmondta: videóhívást kapott Romániában vendégmunkásként dolgozó 28 éves unokaöccsétől, és azt látta, hogy két férfi elrabolta, ütlegeli, és tízezer eurós váltságdíjat követel tőle. Bár a külföldi rokon nem tudott semmilyen támponttal szolgálni arról, hogy honnan jött a hívás, vagy hol lakik a túszul ejtett unokaöcs, a rendőrségnek szerda délutánig sikerült kiderítenie, hogy a gyanúsítottak és áldozatuk egy autóban haladtak egy Brassó megyei úton.

Kapcsolódó tartalom

A járművet a rendőrség bevetési egysége megállította, elfogta az emberrablással gyanúsított 37 éves sofőrt és 24 éves társát, a hátsó üléseken pedig megtalálta a fogva tartott, nagybátyja által keresett pakisztáni férfit és egy másik, szintén túszul ejtett – más nemzetiségű – állampolgárt.

A rendőrök később azonosították és átkutatták azt a Brassó megyei, negyedik emeleti lakást is, ahol korábban bezárva tartották a túszokat. A nyomozás során megállapították, hogy kedd reggel onnan sikerült megszöknie a teraszon keresztül egy harmadik túszul ejtett külföldinek. A lakásban egyebek mellett idegen állampolgárok útleveleit, egy vélhetően kábítószert tartalmazó zacskót, több telefont, készpénzt és egy pisztolyt is találtak.

Az ügyben személyi szabadságtól való törvénytelen megfosztás és zsarolás gyanújával indítottak bűnvádi eljárást a bukaresti 5. kerületi bíróság ügyészei.

Kapcsolódó tartalom

Tavaly augusztusban egy hasonló eset tragédiával végződött Temesváron. Ott egy ötödik emeleti lakásból az ablakon kimászva próbált elmenekülni két Srí Lanka-i bevándorló az őket napok óta fogva tartó pakisztáni embercsempészek elől, miután azok a korábban megbeszéltnél több pénzt követeltek tőlük; a menekülés azonban csak az egyiküknek sikerült, mert a másik migráns lezuhant és meghalt.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még