Aktuális

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Lövöldözés tört ki a Kansas Cityben rendezett Super Bowl-ünnepen, többen megsérültek

Több embert meglőttek szerdán az amerikai Missouri tagállam legnagyobb városa, Kansas City pályaudvaránál, amelynek közelében felvonulást tartottak az idei amerikaifutball-bajnokság döntőjén (Super Bowl) győztes csapat tiszteletére – közölte a helyi rendőrség.

Az ABC televízió a hatóságoktól származó információk alapján arról számolt be, hogy egy halálos áldozata és kilenc sérültje van a lövöldözésnek. Az AP a helyi tűzoltóságra hivatkozva, azt közölte, hogy három sérült válságos állapotban van. Két fegyveres férfit a rendőrség őrizetbe vett.

Kapcsolódó tartalom

Lövéseket adtak le a Union Stationtől nyugatra egy parkolónál és többeket eltaláltak” – írta Kansas City rendőrsége az X-en. „Két fegyveres férfit őrizetbe vettünk” – tették hozzák.

Michael Hopkins, a helyi tűzoltóság parancsnoka szerint 8-10 sérült lehet. A KSHB 41 regionális televízió tíz áldozatról, köztük gyerekekről számolt be. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mindannyian lőtt sebet kaptak-e, vagy esetleg más sérülést szereztek az incidens során.

Videófelvételek kaotikus jelenteket mutattak a pályaudvar előtt: rendőrök rohantak az épületbe, míg a sporteseményen győztes Kansas City Chiefs csapat tiszteletére rendezett felvonulás résztvevői igyekeztek fedezéket találni.

Kiemelt kép: A Kansas City Chiefs védője, Travis Kelce (k) megcsókolja a Vince Lombardi-kupát az 58. Super Bowlon a San Fransisco 49ers elleni győzelem után a Las Vegas-i Allegiant Stadionban, 2024. február 11-én. A Super Bowl az NFL nagydöntője, amelyet 1967 óta minden évben megrendeznek. (Fotó: EPA/Caroline Brehman)

Ajánljuk még