Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Több mint 40 tonna metamfetamint foglaltak le a hatóságok

Több mint 40 tonna metamfetamint foglaltak le az észak-mexikói Sonora államban – jelentették be a mexikói hatóságok hétfőn.

A mexikói haditengerészet közölte, hogy a hatóságok az északi határ menti Quiriego településen ütöttek rajta egy droglaboron, ahol összesen 41,3 ezer kilogramm metamfetamint foglaltak le. A hatóságok találtak további 12,7 ezer kilogramm metamfetamin előállításához szükséges vegyszert is.

A helyszínen több mint 200 centrifugát, kazánt és kondenzációs kamrát is lefoglaltak, amelyek a szomszédos Sinaloa államban talált, második legnagyobb metamfetamin-laborhoz képest jelentősen több kábítószer előállításához elegendőek.

A lefoglalt kábítószer majdnem a felét teszi ki Mexikóban egész évben lefoglalt mennyiségnek, és ez eddig a jelenlegi kormányzat idején talált legnagyobb droglabor.

A haditengerészet szerint a kábítószert Európába, Ázsiába és az Egyesült Államokba szánták, de Mexikónak nagy gondot okoz a belföldi fogyasztás is. A hatóságok a lefoglalt eszközöket megsemmisítették.

Kapcsolódó tartalom

Korábban a legtöbb nagy metamfetamin-labort az északnyugati Sinaloa államban találták, de úgy tűnik, hogy az egyre erőszakosabbá váló Sonora vált a termelés központjává.

Az elmúlt években több jelentős drogfogásról is beszámoltak a mexikói hatóságok.

Egy évvel ezelőtt a mexikói hadsereg több mint félmillió fentaniltablettát foglalt le, nem sokkal később pedig csaknem 1400 liter folyékony metamfetamint és mintegy fél tonna metamfetamint is találtak a hatóságok.

A 2018 végén hivatalba lépett Andrés Manuel López Obrador mexikó elnök többször állította már, hogy a mexikóiak kulturálisan immunisak a drogfüggőségre.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még