Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Szívszorító videón üzent családjának az egy éve elrabolt pilóta

| Szerző: hirado.hu
Megható videón üzent családjának az elrabolt új-zélandi pilóta. A férfit egy éve tartják fogva a pápuai szeparatisták, akik politikai nyomásgyakorlás eszközeként akarják használni a férfit.

Szívszorító videón üzent családjának az az új-zélandi pilóta, akit pápuai szeparatisták raboltak el egy éve.

A 38 éves Philip Mark Mehrtens soványnak és sápadtnak tűnik a videón, de kuncogva biztosítja szeretteit arról, hogy bizony ő az.

„Jól vagyok, jól bánnak velem. Próbálok pozitív maradni, és remélem, hogy te és Jacob jól vagytok” – üzent a férfi feleségének és kisfiának. „Nagyon szeretlek titeket, és nagyon hiányoztok. Remélem, hogy hamarosan beszélhetünk” – tette hozzá.

A pilóta a videóban elmondta, hogy a felvételt 2023. december 22-én vették fel, de a fogva tartói több hetet vártak, mielőtt közzétették volna.

Egy másik videóban Mehrtens ellátmányt kért a fogságban töltött idő megkönnyítésére, többek között inhalátort az asztmájára, és angol nyelvű könyveket.

Kapcsolódó tartalom

Mehrtenst tavaly februárban hurcolták el a pápuai szeparatisták. A pilóta az indonéziai Susi Air légitársaság kisgépén öt utast szállított Ndugába, de a leszállást követően szeparatisták rohanták le a gépet, és elhurcolták Mehrtenst. Pápuai utasait szabadon engedték.

A fegyveresek politikai nyomásgyakorlás eszközeként akarják használni a férfit. A lázadók azt közölték, nem engedik el a pilótát, amíg az indonéz kormány el nem ismeri Pápua függetlenségét.

Gyakoriak az erőszakos cselekmények az őslakos pápuaiak és az indonéz biztonsági erők között Pápua, az Új-Guinea nyugati részén fekvő egykori holland gyarmat területén, amely etnikailag és kulturálisan is különbözik Indonézia nagy részétől.

Pápua 1969-ben került Indonéziához az ENSZ égisze alatt szervezett szavazást követően, amelyet széles körben csalásnak tartanak. Azóta a Pápua és Nyugat-Pápua területére osztott régióban változó hevességű lázadás dúl.

Forrás: DailyMail

Ajánljuk még