Gyász

Elhunyt Gát György

Nigériában fegyveres banditák meggyilkoltak rendőröket, és túszokat ejtettek

Fegyveres banditák meggyilkoltak négy embert, köztük két rendőrt, és további 40 embert túszul ejtettek Nigéria északnyugati Zamfara államában – közölték kedden a helyi hatóságok.

Yazid Abubakar zamfarai rendőrségi szóvivő megerősítette a támadás tényét és közölte, hogy a rendőrség a bűncselekmény helyszínén, Kasuwar Daji körzetben megerősítette a jelenlétét.

Kapcsolódó tartalom

Egy helyi lakos elmondása szerint először lövések dördültek el, majd a fegyveresek rendőröket is meggyilkoltak, és betörtek több házba. Több mint negyven nőt és gyereket, valamint néhány idős embert túsznak elhurcoltak magukkal – tette hozzá az illető, akinek állítása szerint sikerült megszöknie a fegyveresek elől.

Az Afrika legnagyobb gazdaságaként számontartott Nigériára jelentős biztonsági kihívások nehezednek, évente több ezer embert rabolnak el és gyilkolnak meg fegyveres csoportok. Az ország északnyugati régiójában például az utóbbi években jelentősen megugrott a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások száma. Bola Tinubu elnök reformjai a gazdasági adatok szerint megélhetési válságot is okoztak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még