Aktuális

Szexuális erőszak miatt elrendelték egy ukrán férfi letartóztatását

Több mint 600 ezer franciát sértett meg a szélsőbaloldali párt

| Szerző: hirado.hu
Egy kalap alá vette a golfozókat a rasszistákkal és a gazdagokkal a francia nemzetgyűlés egyik legerősebb pártja, a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország (LFI), amelynek parlamenti frakcióvezetője egy különös szlogennel buzdítja voksolóit az európai választáson való részvételére. A sportág vezetése levélben tiltakozott.

„A gazdagok szavaznak!

A rasszisták és golfozók is! És Ön?”

– ezzel a szlogennel próbálta mozgósítani szavazóit a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország (LFI), parlamenti csoportjának elnöke, Mathilde Panot, számol be a sudouest.fr című regionális lap.

Demagóg és indokolatlan

A politikus korábban azzal irányította magára a figyelmet, hogy pártja frakcióvezetőjeként – mint arról az Euronews is beszámolt – nem volt hajlandó terrorszervezetnek nevezni a Hamászt 2023 októberében, az Izrael elleni terrortámadást követően.

Franciaországban most a golfjátékosokat lerasszistázó, az X-en közzétett bejegyzésével keltett feltűnést.


Pascal Grizot, a franciaországi golfszövetsége elnöke levélben tiltakozott a nemzetgyűlés LFI-s frakcióvezetőjénél – közli a BFMTV francia hírtelevízió – elítélve „a támadásokat, amelyek éppoly demagógok, mint amennyire indokolatlanok.”

Kapcsolódó tartalom

A sportág részéről „meglepődve, és mondjuk úgy, meglehetősen sértetten vettük tudomásul, hogy Ön a golfozókat (…) nem tartja sokra. Úgy tűnik, Ön nem érti sportágunk szociológiáját” – folytatja az elnök, kiemelve, hogy a sportág „népszerűsége folyamatosan növekszik, és ma már több mint

600 ezer játékost számlál Franciaországban”. Ebből, derül ki a levélből, 446 ezren a francia golfszövetség tagjai.

Grizot, aki rámutatott, hogy 2023-ra a golf Franciaországban éppen olyan népszerű lett, mint a kézilabda, a kosárlabda vagy a dzsúdó, és visszautasította a sportág becsmérlését, találkozót javasolt az Engedetlen Franciaország (LFI) parlamenti frakciójának képviselői ás a golfszövetség vezetése között.

A BFMTV emlékeztet: a „rasszistákat” és a „gazdagokat” a golfozókkal egy kalap alá vevő szélsőbaloldali mozgalom korábban „a környezetre gyakorolt negatív hatás” miatt is kritizálta a sportágat.

A kiemelt kép illusztráció. (Ross Kinnaird/Getty Images)

Ajánljuk még