Aktuális

Németh Nándor olyat tett, amit magyar úszó még soha: vb-érmet nyert 100 gyorson

Mexikóban meggyilkolták a kormánypárt egyik képviselőjelöltjét, valamint egy kormányzó rokonait

Lelőtték a hétvégén a kormányzó párt egyik képviselőjelöltjét Mexikó középső részében, és meggyilkolták Zacatecas állam kormányzójának unokaöccsét és sógorát – közölték a helyi hatóságok.

Yair Martín Romerót, a Morena párt egyik kongresszusi jelöltjét fiútestvérével együtt Ecatepec de Morelosban, Mexikóvárostól északkeletre lőtték le szombaton délután. A nyomozás első adatai szerint egy helyi bűnözői csoport tagjai támadtak rájuk a nyílt utcán.

Kapcsolódó tartalom

Rodrigo Reyes, Zacatecas állam kormányzatának főtitkára a közösségi médiában jelentette be, hogy Fresnillóban szombaton meggyilkolták David Monreal zacatecasi kormányzó és Ricardo Monreal szenátor unokaöccsét, Jorge Antonio Monreal Martínezt. A helyi média egy nappal korábban beszámolt a szenátor sógorának meggyilkolásáról is.

David Monreal vasárnapi Facebook-nyilatkozatában ígéretet tett arra, hogy az elkövetők „nem maradnak büntetlenül”, és kijelentette: folytatják a küzdelmet annak érdekében, hogy az állam újra békés legyen.

A stratégiai fekvésű Zacatecas államban évek óta véres területi harc zajlik a különböző kartellek között.

A 126 milliós lakosú Mexikóban idén tartanak parlamenti választásokat. Az elmúlt években a választásokat erőszak árnyékolta be, több pártaktivistát és jelöltet is meggyilkoltak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még