Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Hatalmas fekete füstfelhő szállt a város fölé: lángok tépik az élményparkot

Tűz ütött ki hétfőn egy építés alatt álló göteborgi vízicsúszda-parkban, a svéd hatóságok egyelőre úgy tudják, nem sérült meg senki, de hatalmas fekete füstfelhő szállt a város fölé.

A vízipark a turisták körében népszerű göteborgi Liseberg vidámpark bővítéseként épül, megnyitását nyárra tervezik. A lángok először a kint épülő csúszdáknál csaptak fel, majd a vízipark épületére is átterjedtek. A tűz idején látogatók nem tartózkodtak a helyszínen – mondta el a vidámpark szóvivője a TT svéd hírügynökségnek.

(Fotó: EPA/Björn Larsson Rosvall)

Egy közeli szállodát és néhány irodát kiürítettek. A rendőrség azt tanácsolta a környéken lakóknak, hogy maradjanak otthon, és csukjanak be minden ablakot.

A Göteborg belvárosában található Liseberg vidámpark területén épülő, 1750 vendég fogadására alkalmas Oceana nevű víziparkban több beltéri és kültéri medencét is kialakítanak, illetve étterem és szálloda is lesz a tervek szerint.

Göteborg, 2024. február 12.
Lángokban áll az újonnan megépült Oceana élménypark a százéves göteborgi Liseberg vidámparkban 2024. február 12-én. Az oltást nagy erõkkel végzik, áldozatokról egyelõre nem tudni.
MTI/AP/TT Hírügynökség/Björn Larsson Rosvall

Kiemelt képünk: MTI/EPA

Ajánljuk még