Baleset

Frontálisan ütközött két autó, lezárták a főutat

Ferenc pápa a gazdasági reformokról egyeztetett Javier Milei argentin elnökkel

Az új argentin kormány gazdasági válságkezelő programjáról egyeztetett Ferenc pápa Javier Milei elnökkel, akit a Vatikánban fogadott hétfőn.

A pápa és az államfő megbeszélése egy órán keresztül tartott. A felek érintették a nemzetközi politika aktuális kérdéseit, többek között a világ több részén zajló konfliktusokat, a béke melletti elkötelezettséget hangsúlyozva.

A tavaly novemberben megválasztott Javier Mileinek ez második európai útja, miután az év elején Davosban, a Világgazdasági Fórumon vett részt.

A pápával vasárnap is találkozott a Szent Péter bazilikában bemutatott szentté avatási misén, amelynek végén az argentin elnök átölelte az egyházfőt.

Kapcsolódó tartalom

A szívélyes köszöntés pontot tett a novemberben megválasztott Milei kampányában elhangzott kijelentések miatti viták végére. Akkor Milei többször hevesen támadta Ferenc pápát, többek között kommunista jezsuitának nevezte az argentin egyházfőt.

Most a témák között szerepelt a pápa esetleges látogatása hazájában, hiszen 2013-as pápává választása óta nem járt Argentínában.

Korábban szokás volt, hogy a külföldi pápák első útjai között szerepelt saját országuk meglátogatása.

Giorgia Meloni miniszterelnök hétfőn délután fogadja az argentin elnököt.

Kiemelt kép: A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (j) magánkihallgatáson fogadja Javier Milei argentin elnököt a vatikáni dolgozószobájában 2024. február 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média)

Ajánljuk még