Aktuális

Németh Nándor olyat tett, amit magyar úszó még soha: érmet nyert 100 gyorson

Egyiptom megerősítette a biztonsági erők jelenlétét a gázai övezet határán

Egyiptom fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el, megnövelte a biztonsági erők jelenlétét, és intenzívebb járőrözést végez a palesztin Gázai övezettel közös határszakaszán, különösen a rafahi és a Kerem Salom-i határátkelőknél – közölte több szemtanú és a biztonsági erők egy tisztviselője hétfőn a dpa német hírügynökséggel.

Egyiptom azután döntött a biztonsági erők átcsoportosítása mellett, hogy Izrael pénteken bejelentette: ki akarja terjeszteni a Gázai övezetet kormányzó Hamász palesztin szélsőséges szervezettel szembeni hadműveleteit Rafah város térségére is. A rafahi határátkelőt korábban ért izraeli bombázások miatt javítási munkák váltak szükségessé, köztük a kerítés magasságának megnövelése és a szögesdrót megerősítése.

Kapcsolódó tartalom

Az egyiptomi külügyminisztérium vasárnap este közleményt adott ki, amelyben arra figyelmeztetett, hogy egy Rafah elleni támadásnak „végzetes következményei” lehetnek. A tárca egyúttal nemzetközi erőfeszítéseket sürgetett annak érdekében, hogy megakadályozzák Izraelt ebben a tervében.

Ajánljuk még