Baleset

Frontálisan ütközött két autó, lezárták a főutat

Csak egyetlen magyarázata lehet, miért nem élt Biden az óriási kommunikációs ziccerrel

| Szerző: hirado.hu
James Carville demokrata stratéga szerint az, hogy Biden elnök nem ül le egy interjúra a Super Bowl előtt, annak a jele, hogy kormánya nem bízik benne.

A demokrata párti Carville szerint nem lehet másképp értelmezni, hogy a legnézettebb televíziós műsor előtt elszalaszt az elnök egy olyan lehetőséget, hogy 20–25 perces interjút adjon, minthogy Joe Biden kampánystábja – vagy akár maga az elnök – nem bíznak benne eléggé – írja a The Hill amerikai hírportál.

A cikkben felidézik, hogy ez a második egymást követő év, hogy az elnök nem ül le interjúra a nagy meccs előtt. Biden ugyanis idén is úgy döntött, hogy nem ad interjút a Super Bowl előtt, holott erre lett volna lehetősége. Az interjú egy olyan hagyomány, amely 2009-ben kezdődött Barack Obama elnökkel.

Kapcsolódó tartalom

A Super Bowl előtti interjúra a kampánystratégák úgy tekintenek, mint egy óriási lehetőségre, amikor az elnök egy olyan hatalmas közönséghez szólhat, akik általában nem szoktak politikával foglalkozni.

Tavaly például a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles közötti Super Bowlt 115 millióan nézték – írja a Fox News.

Csütörtökön Biden sajtótájékoztatón keményen nekiment az újságíróknak, miután nyilvánosságra hozták Robert Hur különleges ügyész jelentését, amelyben kétségbe vonta az elnök mentális képességeit.

Az amerikai elnök a sajtótájékoztatón azt bizonygatta, hogy nincs semmi gond sem a memóriájával, sem a szellemi képességeivel. Azonban ugyanezen a sajtótájékoztatón összekeverte az egyiptomi elnököt a mexikóival.

Kapcsolódó tartalom

A Hill cikke szerint azért mondták le az interjút, mert Biden a titkos dokumentumok kezeléséről szóló különleges ügyészi jelentés nyilvánosságra kerülése miatt rossz sajtóvisszhangot kapott.

Mint ismert, Robert Hur különleges ügyész csütörtökön közzétett jelentése arra a következtetésre jutott, hogy nem kell vádat emelni az elnök ellen, de megjegyezte, hogy

Bidennek memória-és emlékezési problémái vannak.

Azt is figyelembe vettük, hogy a tárgyaláson Biden úr valószínűleg úgy állna az esküdtszék elé, mint ahogyan a vele készült interjúnk során is tette, mint egy szimpatikus, jó szándékú, idős ember, akinek rossz a memóriája” – írta Robert Hur.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: The Hill/Fox News

A kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök (fotó: EPA/JULIA NIKHINSON)

Ajánljuk még