Aktuális

A Kreml tagadja, hogy Oroszország új nukleáris űrfegyver kifejlesztésén dolgozik

Az égő roncsok közül menekültek ki a repülőgép utasai

| Szerző: hirado.hu
Kisrepülő zuhant az autópályára az Egyesült Államokban. A gép már a landoláshoz készülődött, amikor mindkét hajtómű leállt. A pilóta megkísérelte a kényszerleszállást egy autópályán, de a falnak csapódott, a gép pedig kigyulladt. Két utas és a személyzet egy tagja túlélte a becsapódást, és ki tudott mászni a roncsok közül, de a pilóta és a másodpilóta a helyszínen életét vesztette.

Égő roncsok közül menekültek ki a repülőgép-szerencsétlenség túlélői a floridai autópályán.

A rendőrség közlése szerint a Bombardier Challenger 600-as repülőgép öt emberrel a fedélzetén leszálláshoz készülődött, amikor leállt mindkét hajtóműve.

A katasztrófa előtt Edward Daniel Murphy pilóta szólt a repülési irányítónak, hogy nem fogja tudni elérni a kifutópályát. A pilóta megpróbált landolni az I-75-ös autópályán, de a gép szárnya egy autónak, majd az autópálya védőfalába csapódott.

A kigyulladt roncsok közül három túlélő kimászott, de az 50 éves Murphy és másodpilótája, a 65 éves Ian Frederick Hofmann a helyszínen életüket vesztették.

„Van még valaki odabent?” – hallatszik a balesetről készült felvételeken egy szemtanú hangja, aki segített a túlélőknek.

„Igen! A pilótáink! A pilótáink!” – válaszolta az egyik utas.

A kiérkező tűzoltók kiszabadították a pilótát és a másodpilótát a roncsok közül, de már nem tudták megmenteni az életüket.

A három túlélőt kórházba szállították, az állapotukról nem érkezett jelentés.

A Hop-a-Jet Worldwide Charter által üzemeltetett kisrepülő az ohiói Columbusból tartott Floridába, a gépnek a baleset idején kellett volna landolnia a Floridában, a naplesi repülőtéren. A WPLG televíziós csatorna a pilóta és a repülésirányítás között zajlott beszélgetés hangfelvételére hivatkozva közölte, hogy a pilóta mindkét hajtómű leállását és azt jelezte, hogy már nem tudja elérni a repülőteret.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Sugárhajtású kisrepülőgép roncsa lángol, miután kényszerleszállást hajtott végre a 75-ös számú autópályán a floridai Naples közelében 2024. február 9-én (Fotó: MTI/AP/Chris O’Conner)

Forrás: New York Post

Ajánljuk még