Gyász

Elhunyt Gát György

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel az abszurditásig tolja az LMBTIQ+ őrületet

Minden idők talán „egyik legszélsőségesebb, legabszurdabb irományát” fogadta el csütörtökön az Európai Parlament (EP) az LMBTIQ+ ideológia témájában – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Facebook-oldalára feltett videóban.

A politikus azt mondta, az EP olyan határozatot fogadott el, amely már akár az afrikai humanitárius segélyektől az agráriumig minden területen megkövetelné a genderideológiát. Hidvéghi Balázs szerint nem kérdés, hogy az uniós elit teljesen elszakadt a valóságtól, Brüsszelben változás kell.

A videóban ismertette: a dokumentumban például az szerepel, hogy az Európai Unió minden szakpolitikájában kiemelt szempontként kell érvényesíteni az LMBTIQ+ jogokat. „Ezek szerint az ipar-, az agrárpolitikában vagy az űrkutatásban is”, azt azonban nem fejti ki a szöveg, hogy miként – jelezte.

Az EP-képviselő a határozat másik pontját is „elképesztőnek” nevezte, amely szerinte morális szempontokat is felvet. Az unió a humanitárius segélyeket attól tenné függővé – mondta –, hogy mennyire érvényesülnek az adott országban az LMBTIQ+ jogok.

Kapcsolódó tartalom

„Az a helyzet, hogy akár nevethetnénk is ezen, de sajnos komoly dologról van szó, mert közben a szöveg persze olyanokat is mond, hogy vegyék el a tagállamoktól azt a jogot, hogy azok maguk dönthessenek például ilyen értékrendi kérdésekben, maguk döntsenek a családról, a gyereknevelésről, a gyermekvédelemről. Ezt is sürgeti.”

Hidvéghi Balázs szerint „ezekből az agyszüleményekből Brüsszelnek vissza kéne térnie a józan ész és a normalitás világába” – szorgalmazta a politikus, megállapítva, hogy Brüsszelben változásra van szükség.

Kiemelt kép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még