Fontos

Irány a bolt! Mutatjuk, hol szerezhetjük be, ami még hiányzik a húsvéti menühöz

Elsüllyedt egy migránsokkal teli hajó Tunézia partjainál

Elsüllyedt Tunézia partjainál egy szudáni migránsokkal teli hajó, közülük 13-an meghaltak, 27-et keresnek – közölték csütörtökön tunéziai igazságügyi források.

Faríd ben Dzsha bíró azt mondta, a Szfákszból szerdán elindult hajón 42-en utaztak, közülük kettőt sikerült kimenteni. Afrikából és a Közel-Keletről számtalan ember indul útnak Európa felé.

A migránsok korábbi észak-afrikai tranzitországa Líbia volt, ám az utóbbi időben egyre többen inkább Tunéziából vágnak neki a Földközi-tengernek. Szfáx az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetétől 188 kilométerre található. A tunéziai parti őrség tavaly csaknem ezer migráns holttestét találta meg az ország partjainál, ez több mint a korábbi években regisztrált összes.

Kapcsolódó tartalom

Az Európába vezető útnak sok tunéziai is nekivág; januárban mintegy 40 olyan tunéziai tűnt el a Földközi tengeren, aki Olaszország felé tartott. Az ENSZ decemberben figyelmeztetett, hogy a Földközi-tenger középső része továbbra is a világ egyik legveszélyesebb migrációs útvonala.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Concetta Rizzo)

Ajánljuk még