Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

Eljátszotta az elrablását, hogy a váltságdíjból tovább nyaralhasson

| Szerző: hirado.hu
Pénzt akart kicsalni a családjától egy Thaiföldön nyaraló brit férfi, ezért azt hazudta, hogy elrabolták és váltságdíjat követelnek érte.

Kapcsolódó tartalom

Eljátszotta elrablását egy brit férfi, hogy pénzt csaljon ki a saját családjától.

A férfi a kelet-thaiföldi Pattayában nyaralt a barátaival, ám elfogyott a pénze, de még nem akart hazamenni, ezért kitalálta, hogy megjátssza a saját elrablását.

A rémült család bejelentette az emberrablást az Interpolnak, akik értesítették a thaiföldi központi nyomozó irodát. A hatóságok lenyomozták a férfi tartózkodási helyét, és odaküldték a fegyveres erők különleges csapatát.

A szobába betörve azonban a rendőrök megdöbbenve tapasztalták, hogy a turista sértetlen, és senki sem tartja fogva.

Montree Theskhan rendőr vezérőrnagy, a bűnüldözési osztály parancsnoka közölte, hogy a szállodában négy embert vettek őrizetbe – köztük az elrablását eljátszó férfit –, akiket engedély nélküli lőfegyverbirtoklással és kábítószer-birtoklással vádolnak.

„Gyorsan cselekedtünk, mert féltettük a brit férfi biztonságát. Amikor azonban a rendőrség megérkezett, a keresett személy maga is illegális tevékenységet folytatott, ezért büntetőeljárást indítottunk ellene” – közölte Theskhan.

A rendőrség szerint a brit férfi és baráti társasága – egy francia, egy új-zélandi és egy brit állampolgár – hosszabb ideje tartózkodott Thaiföldön, mint az az országba belépéskor engedélyezték számukra. A csapatnak elfogyott e pénze, ezért találták ki az emberrablást, hogy tovább mulatozhassanak a városban.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: DailyMail

Ajánljuk még