Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

A Lufthansa a járatai 90 százalékát volt kénytelen törölni öt németországi repülőtéren sztrájk miatt

Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.

A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának 90 százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt. A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett.

Kapcsolódó tartalom

A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.

A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő ver.di Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet. A szakszervezet a sztrájk kiterjesztését helyezte kilátásba, amennyiben a légitársaság vezetése nem javít jelentősen jelenlegi bérajánlatán.

A mostani, 27 órás sztrájk várhatóan csütörtök reggel hét óráig tart. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.

Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője „keserű napról” beszélt az utasok számára a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a ver.di eszkalációja szükségtelen volt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még