Időjárás

Jön a drasztikus fordulat, érkezik a hidegfront és az eső

Újabb összecsapás volt jordániai határőrök és kábítószercsempészek között a szíriai határon

Újabb összecsapás volt szerdán jordániai határőrök és kábítószercsempészek között az ország Szíriával közös határán, három csempész meghalt, és megsebesült egy határőr – közölték a jordániai fegyveres erők.

A jordániai hatóságok már számos esetben csaptak össze összesen többszáz csempésszel, akik nem csak drogot, hanem fegyvereket és robbanószereket is megpróbálnak bevinni Szíriából Jordániába, Ammán vádja szerint Irán, illetve az Irán támogatta milíciák, például a libanoni székhelyű Hezbollah segítségével.

Teherán és a Hezbollah is tagadja ezt a vádat, és a damaszkuszi kormány is elutasítja, hogy a szíriai biztonsági erőknek vagy a hadseregnek bármi köze volna a csempészekhez a vele szövetséges síita milíciákon keresztül.

Jordániai tisztségviselők állításuk szerint tárgyaltak a szíriaiakkal a probléma megoldásáról, és megosztottak velük olyan bizalmas információkat, amelyek segítségével ezek a bandák felszámolhatók volnának, ennek ellenére szerintük Damaszkusz nem tette meg a szükséges lépéseket.

Ezért a jordániai kormány számára nem maradt más lehetőség, mint hogy saját kezébe vegye a csempészek elleni küzdelmet – érveltek a jordániai tisztségviselők.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még