Aktuális

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szokatlan vészhelyzet állt elő a repülőn, egy légiutas-kísérő mentette meg a helyzetet

| Szerző: hirado.hu
Meghibásodott inkubátor sodort veszélybe hat ritka flamingótojást az Egyesült Államokban egy repülőn. Egy állatkerti tisztviselő hat tojást szállított, de a keltető meghibásodott a fedélzeten.

Kapcsolódó tartalom

Hat ritka flamingóval találkozhatott egy légiutas-kísérő, aki a repülőn megmentette az életüket.

Egy utas szokatlan kéréssel fordult az Alaska Airlines személyzethez egy augusztusi napon. Az utas, egy állatkerti tisztviselő hat ritka flamingótojást szállított az atlantai állatkertből egy seattle-i állatparkba, de az inkubátor, ami melegítette a tojásokat, meghibásodott.

„Egy utas magához hívott, és megkérdezte, hogy segítenék-e melegen tartani néhány tojást” – emlékezett vissza Amber. A légiutaskísérő felkapott néhány gumikesztyűt, megtöltötte azokat meleg vízzel, és az inkubátorba helyezte. Több utas is segítőkészen felállt, és felajánlotta a kabátját, hogy melegbe burkolhassák a sérülékeny tojásokat.

Amber és kollégái folyamatosan ellenőrizték a tojásokat, és többször kicserélték a gumikesztyűket is.

A légiutas-kísérő gyors észjárásának köszönhetően az összes tojás életben maradt, és egészséges fiókák keltek ki.

Kapcsolódó tartalom

Néhány hónappal később Amber meglepetésszerű hívást kapott a Woodland Park Állatkertből, ahol meghívták, hogy találkozzon a fiókákkal, akiknek megmentette az életét. Az állatkert dolgozói hálájuk jeléül az egyik flamingót a légiutas-kísérő unokájáról, Sunnyról nevezték el.

A Woodland Park Állatkertben 2016 óta nem üdvözölhettek ott kikelt fiókákat, de Amber hőstettével mind a hat tojásból egészséges flamingó kelt ki. A most még szürke fiókák idővel elnyerik jellegzetes rózsaszínű árnyalatukat.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még