Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Pokolgépek robbantak a választások előtti napon, legalább két tucat ember életét vesztette

Legkevesebb 24 ember meghalt, és sokan megsebesültek abban a két pokolgépes merényletben, amelyet Pakisztán Beludzsisztán tartományában, választási irodáknál követtek el egy nappal a parlamenti választások előtt – közölték szerdán a helyi hatóságok. Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet a Telegramon jelentkezett a kettős merénylet elkövetőjeként.

Az első robbantás, amely legkevesebb 14 halálos áldozatot követelt, Pisinben történt – számolt be róla Jan Acsakzai, a tartományi kormányzat szóvivője. A helyi rendőrség közlése szerint sok sebesültet kórházba kellett szállítani, néhányukat súlyos állapotban.

Kapcsolódó tartalom

A másik merényletet szintén Killa Szaifullahban követték el szerdán a Fazlur Rahmán által vezetett Dzsámiat Ulema-i-Iszlám (JUI-F) konzervatív vallási párt irodájánál. Ennek a robbanásnak legkevesebb 10 halálos áldozata volt a helyi hatóságok és Acsakzai tájékoztatása szerint.

A pakisztáni parlamenti választások előtti napon elkövetett robbantások elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett. Gohar Edzsaz pakisztáni belügyminiszter elítélte a merényleteket.

A Pakisztánban az utóbbi időben egyre gyakoribbakká vált fegyveres támadások miatt országszerte több tízezer fős, rendőrökből és félkatonai erőkből álló csapatokkal igyekeznek fenntartani a békét.

Kapcsolódó tartalom

Az Afganisztánnal és Iránnal határos, földgázban gazdag Beludzsisztánban több mint két évtizede követnek el támadásokat a nacionalista beludzs lázadók. A pakisztáni táliboknak és más fegyveres csoportoknak szintén erős a jelenlétük a tartományban.

Ajánljuk még