Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Jégtáblák közé szorult egy csapat kardszárnyú delfin

Jégtáblák közé szorult tizenhárom kardszárnyú delfin a japán Hokkaido szigete közelében. A hatalmas tengeri emlősök rövid időn belül szerencsésen kiszabadultak. A városi mentőszolgálatok nem tudták kiszabadítani az orkákat a jég miatt, de mire jégtörőket küldtek volna a helyszínre, az állatok már eltűntek.

Kapcsolódó tartalom

Először egy helyi halász vette észre az orkákat a jégtáblák közé szorítva kedden nagyjából egy kilométerre a parttól, ő értesítette a közeli Rauszu város hatóságait. Egy állatvédő szervezet drónfelvételt készített az állatokról, és ez alapján összesen 13 kardszárnyú delfint, köztük több borjút számláltak össze.

A városi mentőszolgálatok nem tudták kiszabadítani az orkákat, mert a jég miatt hajóval nem lehetett megközelíteni a bajbajutott delfineket. Az állatvédők ezért a védelmi minisztériumtól kérték, hogy küldjön jégtörőt a delfinek kimentésére.

Szerda reggelre azonban az orkák már eltűntek, a hatóságok szerint sikerült kiszabadítaniuk magukat, ahogy nagyobb rés nyílt a jégtáblák között.

Japánban nagy megkönnyebbüléssel fogadták az állatok megmenekülését, mert egy hasonló esetben 2005-ben Rauszunál mintegy tíz kardszárnyú delfin elpusztult.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még