Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Ötven fölé emelkedett a tomboló chilei erdőtüzek halálos áldozatainak száma

Immár 51-re emelkedett a Chile középső részén, városok és falvak közelében tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma – jelentette be a dél-amerikai ország kormányzata vasárnap.

Gabriel Boric államfő televíziós beszédben jelentette be, hogy szükségállapotot rendel el a katasztrófa miatt. Elmondta, hogy a lángok gyors terjedése miatt nagyon súlyos a helyzet, és az időjárási körülmények is a tűznek kedveznek.

Kapcsolódó tartalom

Carolina Tohá belügyminiszter úgy vélte, ez Chilében a legsúlyosabb természeti katasztrófa a 2010-es földrengés óta, amikor 500-an haltak meg. Hozzátette, hogy várakozásaik szerint a tűznek még további áldozatai lesznek. – tette hozzá.

A közlések szerint a legnehezebb helyzetben Valparaíso régiója van, különösen a tengerparti Vina del Mar város, ahol több mint 370 eltűntet tartanak számon. A tűzoltók helikoptereket is bevetnek a lángok megfékezésére. Szombat este 43 ezer hektáron égett a tűz, és a tűzoltók elsősorban azon fáradoztak, hogy meggátolják tovaterjedését a lakott területeken. A katasztrófában már ezernél több lakóépület semmisült meg.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még