Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Tanzániában jelentős számú koleramegbetegedést jegyeztek fel néhány nap alatt

Tanzánia egyik körzetében három nap alatt több tucat embernél mutatták ki a kolerát – közölte a helyi hatóság szombaton.

Az északnyugat-tanzániai Sengerema körzetben január 30. és február 1. között 61 embernél diagnosztizálták a kolerát, őket most különlegesen elszigetelt egészségügyi központokban kezelik.

Kapcsolódó tartalom

Január elején a tanzániai egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az ország hat térségéből érkezett bejelentés koleramegbetegedésről.

Hivatalos adatok szerint Tanzániában tavaly 927 kolerás megbetegedés volt, 27-en meghaltak.

A szomszédos Zambiában már több mint három hónapja tart a kolerajárvány, legkevesebb 10 ezer ember fertőződött meg és több mint négyszázan vesztették életüket a január közepén ismertetett adatok szerint. Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) rámutatott arra, hogy Zambiában aggasztóan magas, körülbelül 4 százalékos a halálozási arány, pedig megfelelő kezelés mellett a kolera halálozási aránya kevesebb mint 1 százalék.

A kolera bakteriális fertőzés okozta betegség, amely általában szennyezett víz vagy élelem útján terjed és akut hasmenést, ennek révén kiszáradást okoz.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még