Baleset

Lezuhant egy hídról az autóbusz, negyvenöten meghaltak

Folyik a nyomozás a salzburgi késeléses támadás és tömegverekedés ügyében

Folytatódott pénteken a rendőrségi nyomozás a Salzburg Lehen kerületében előző éjjel lezajlott tömegverekedés és késeléses támadás ügyében, amelyekben legalább tizenöten vettek részt, egy ember meghalt és hárman megsebesültek.

Az APA hírügynökség érdeklődésére a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy már csütörtökön letartóztattak egy 27 éves szomáliai férfit, aki feltehetően felelőssé tehető honfitársa haláláért. A rendőrség egy bejelentés alapján csütörtök hajnalban találta meg a késszúrásokkal súlyosan megsebesített szomáliai férfit a Lehener park melletti egyik utcában. A sérültet elsősegélynyújtás után kórházba szállították, ahol belehalt sebeibe.

Kapcsolódó tartalom

Egy másik összetűzésben körülbelül tizenöten vehettek részt, és közülük legalább hárman megsérültek: a jelenlegi ismeretek alapján egy 19, egy 25 és egy 31 éves szíriai születésű férfi. A rendőrség ebben az ügyben három gyanúsítottat vett őrizetbe, 17, 18 és 19 éves, szintén szíriai születésű salzburgi lakosokat.

A tett helyszíne – a Lehener Park – átvizsgálása során a rendőrök egy kést foglaltak le. Jelenleg a nyomok vizsgálata és a bűncselekménnyel kapcsolatos összefüggések értékelése folyik. A nyomozást a salzburgi bűnügyi igazgatóság vezeti.

Ajánljuk még