Aktuális

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Akadozik a tömegközlekedés a dolgozók sztrájkja miatt Németország-szerte

Több millió ingázó és utazó közlekedését zavarta meg pénteken a Verdi szakszervezet egynapos sztrájkja, amelyet 90 ezer tömegközlekedésben dolgozó számára hirdettek meg.

A munkabeszüntetéshez Bajorország kivételével az összes német szövetségi állam érintett dolgozói csatlakoztak.

Kapcsolódó tartalom

A szakszervezet követeléseinek középpontjában a jobb munkakörülmények állnak: a munkaidő csökkentése mellett a fizetett szabadnapok növelését kérik – szerepel a pénteken kiadott közleményben.

Drámai a munkaerőhiány a tömegközlekedésben, hihetetlen nyomás nehezedik az alkalmazottakra. Minden nap busz- és vonatjáratokat kell törölni az összes zónában, mivel nincs elegendő személyzet” – írta Christine Behle, a Verdi alelnöke hétfői közleményében.

Kapcsolódó tartalom

Csütörtökön 11 németországi repülőtéren tartottak egynapos munkabeszüntetést a biztonsági dolgozók. A több mint 200 ezer utazót érintő sztrájk miatt több száz járatot törölni kellett. A fennakadások Hamburgban pénteken is folytatódtak, mert a Verdi ott újabb munkabeszüntetésre szólította fel a repülőtéri kiszolgáló személyzetet, magasabb fizetést és egy egyszeri háromezer eurós (1,15 millió forintos) utólagos inflációkövető pótlékot követelve.

Ajánljuk még