Aktuális

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Orbán Viktor: Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor bejelentkezett Brüsszelből és bejelentést tett az uniós csúcs keretében szerda este óta tartó tárgyalások eredményeiről.

„Féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit a bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki, és attól is féltünk, hogy túl hosszú távra, ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére. Tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és

végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába.

Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az uniós csúcson zajló tárgyalásokkal kapcsolatban a Facebook-oldalán megosztott videójában csütörtökön.

„Örülök, hogy a piacok, a gazdasági élet reakciója már most pozitív erre a megállapodásra” – tette hozzá.

„Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk!”

– fűzte hozzá a Facebookon megosztott videójához a kormányfő.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2024. február 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még