Aktuális

Izgalmas programokkal várják a látogatókat március 15-én Budapesten és vidéken egyaránt

Migránsleszámolás: szíven szúrtak egy afgán férfit Temesváron

Temesváron halálos áldozata is van egy szerda esti afgán migránsok közötti vitának. A környéken élők szerint az egyik házban hosszabb ideje folyamatosan cserélődnek a külföldiek, ám az este nagy erőkkel kivonuló rendőrök miatt most mindenki eltűnt. A rendőrség három afgán állampolgárt vett őrizetbe, egyelőre szemtanúként.

Az egyik szomszéd értesítette a rendőröket szerda este Temesváron, amikor egy utcai összetűzés zaját hallotta. A kiérkező rendőrök egy feltehetően afgán állampolgárságú férfi holttestét találták meg a helyszínen. Az első adatok szerint a halálát három, a szívére irányzott késszúrás okozta.

A tettes vagy tettesek után még nyomoznak, de három afgán migránst, akik szemtanúi lehettek a történteknek, őrizetbe vettek.

Rendőrségi szalaggal zárták le annak a háznak a kapuját Temesváron, amiben szerda estig migránsok tanyáztak.

Kapcsolódó tartalom

A helyiek elmondása szerint egy külföldiekből álló nagyobb csoport lakott ott addig, amikor hirtelen elszabadultak az indulatok, hangos veszekedés és dulakodás előzte meg a tragédiát.

„Veszekedést hallottam nem sokkal az eset előtt, aztán elárasztotta a rendőrség az egész utcát. A mentők is kint voltak, de már nem tudtak segíteni. A többiek, akik ebben a házban voltak, mind elszöktek, ahogy hallották, hogy jönnek a rendőrök” – mondta egy asszony, aki attól tart, hogy ha visszamennek a migránsok, akkor újabb gondok lehetnek az utcában.

Kapcsolódó tartalom

A helyiek szerint

több migránscsoport is tanyázik a környéken.

Egyesek a közeli üzemben vállaltak munkát, de mint mondja, egy idő után mindannyian eltűnnek. A legtöbbször egész csoportok kerülnek egymással összetűzésbe.

Kapcsolódó tartalom

A környéken élőket nyugtalanítja a szerdai eset, mert már korábban is volt példa olyan migránsok közötti összecsapásra, ami emberéletet követelt. 2021-ben két migránscsoport támadt egymásra, és akkor is halálra késeltek egy embert. A tettest végül Athénban fogták el a görög hatóságok.

Kiemelt képen: román rendőrök igazoltatnak afgán migránsokat Temesváron, 2024. január 31-én (kép forrása: MTVA)

Ajánljuk még