Aktuális

Jelentést tett Avgyijivka bevételéről a Kremlben az orosz védelmi miniszter

Örmény kormányfő: Jereván megnemtámadási szerződés megkötését javasolta Bakunak

Örményország megnemtámadási szerződés megkötését javasolta Azerbajdzsánnak a hegyi-karabahi konfliktus lezárásaként, amennyiben a békeszerződés aláírásának folyamata elhúzódna – közölte vasárnap Nikol Pasinján örmény miniszterelnök a hadsereg napja alkalmából tartott rendezvényen.

Javasoltuk Azerbajdzsánnak egy kölcsönös fegyverzetellenőrzési mechanizmus bevezetését. Ugyancsak felvetettük egy megnemtámadási egyezmény megkötését, amennyiben a vártnál több időt venne igénybe egy békeszerződés aláírása” – emelte ki Pasinján.

Kapcsolódó tartalom

Hangsúlyozta, Örményország elkötelezett a béke mellett és nem fog ettől meghátrálni.

Pasinján beszélt arról is, hogy Örményországnak diverzifikálásra van szüksége a védelem területén. „A védelem és a biztonsági rendszerek terén meggyökeresedett elképzelések tragikus következményekhez vezettek” – idézte fel az örmény kormányfő Azerbajdzsán villámháborúját Hegyi-Karabahban, ami a szakadár térség vereségéhez és a helyi lakosság túlnyomó részének Örményországba meneküléséhez vezetett.

Örményországnak nincs más lehetősége, mint diverzifikálni védelmi kapcsolatait. És ezen az úton haladunk. A korszerű fegyverzet beszerzésének útján. Többmilliárdos fegyverbeszerzési megállapodásokat kötöttünk” – tette hozzá Pasinján.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még