Aktuális

Három rekord is megdőlt szombaton az országban

Állítja, hogy ő a legenda eltitkolt lánya – még erre is képes lenne, hogy bizonyítsa igazát

| Szerző: hirado.hu
A háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, Pelé holttestének exhumálását kezdeményezte egy nő Brazíliában, hogy a DNS-vizsgálatok után bebizonyítsa, a legenda lánya.

A 60 éves Maria do Socorro Azevedo, aki közel öt évvel ezelőtt indítványozott apasági pert, egy ügyvéden keresztül kezdeményezte állítólagos édesapja holttestének exhumálását.

Az ügyvédi jelentések szerint a nőn évekkel ezelőtt elvégzett DNS-vizsgálatok nem mutattak vérszerinti egyezést, de a pontos eredmények érdekében a labdarúgó holttestének precíz vizsgálata is szükséges.

Maria napokkal ezelőtt egy brazil televíziós műsorban nyilvánosan beszélt róla, hogy állítása szerint ő Pelé lánya. Elmondása szerint

édesanyja sosem említette a labdarúgónak, hogy ő a lánya apja.

Pelé életében háromszor nősült, hivatalosan hét gyermeke van és egy el nem ismert lánya, aki 17 évvel ezelőtt hunyt el. A vérszerinti kapcsolatukra egy 30 évvel ezelőtti DNS-teszt és egy bírósági ítélet által derült fény. A labdarúgó őt a halálos ágyán annak ellenére megnevezte a végrendeletében, hogy egész életében nem ismerte el.

Kapcsolódó tartalom

Ha bebizonyosodik, hogy Maria lehet a labdarúgó nyolcadik gyermeke, akkor igényt tarthat a testvéreinek megítélt örökségre.

A Pelé családját képviselő ügyvéd ugyanakkor elmondta, a családtagok a korábbi negatív DNS-vizsgálatok miatt az exhumálási kérelmet biztosan elutasítják.

Pelét egyébként a halála előtt, 2022-ben már kötelezték rá, hogy végezzen el egy vizsgálatot az apaság bizonyítására. A tesztet akkor egészségügyi okokból nem végezték el, de a labdarúgó a hírek szerint

a végrendeletében kérte annak utólagos elvégzését.

Kapcsolódó tartalom

Pelé 2022. december 29-én, 82 éves korában hosszú betegség után hunyt el.

A becslések szerint a labdarúgó teljes hagyatéka nagyjából 13 millió fontnak (közel hatmilliárd forint) megfelelő összeget ér.

Forrás: Daily Mail

Kiemelt kép: MTI/EPA

Ajánljuk még