Aktuális

A vízben kapott szívrohamot, a megmentésére siető feleségét is elnyelték a hullámok

Ursula von der Leyen szerint az agrár-élelmiszeriparnak hosszú távú perspektívára van szüksége

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az EU-nak új utakat, közös és tartós megoldásokat kell találnia a mezőgazdaságot érintő egyre sokasodó kihívásokra és problémákra, ezért a brüsszeli testület párbeszédre hívja a szektor szereplőit.

„Szeretnénk meghallgatni önöket, és felkérni arra, hogy közösen vitassuk meg és dolgozzunk ki forgatókönyveket az európai mezőgazdaság jövőjére vonatkozóan” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a párbeszéd célja, hogy az EU az érintett szereplőkkel új megoldásokat találjon a gazdálkodók életszínvonalának növelésére és a vidéki élet vonzerejének fokozására.

Kapcsolódó tartalom

Választ kell találni arra, miként lehet fenntartható a mezőgazdaság és javítható Európa élelmezési rendszere egy versenyképes, virágzó jövő érdekében. Konszenzusra és közös elképzelésekre van szükség – mondta.

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára van szüksége, hogy szembenézzen a piacokat terhelő és a megélhetést veszélyezetető kihívásokkal

– emelte ki végezetül az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: az agrárium szereplői tisztességes díjazást érdemelnek.

Az EU célja, hogy támogassa a termelők megélhetését és szavatolja Európa élelmezésbiztonságát – tette hozzá Ursula von der Leyen.

Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még