Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

Kreml: Nem a NATO-nak szánt üzenet Putyin kalinyingrádi látogatása

Nem a NATO-nak szánt üzenet Vlagyimir Putyin csütörtökre tervezett kalinyingrádi látogatása – jelentette ki újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Amikor az elnök az Oroszországi Föderáció régióiba látogat, az nem üzenet a NATO-országoknak. Ez (a régiók felkeresése) a fő dolog, amivel az elnök foglalkozik. Nem az üzenetküldés a fő dolog, hanem az, amit ő már évek óta tesz: országunk és régióink fejlődésén, a gazdaság fejlesztésén, a társadalmi-gazdasági fejlesztési projekteken dolgozik” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Putyin a tervek szerint a diákok napja alkalmából beszélni fog a kalinyingrádi Kant Egyetem diákjaival, részt vesz a régió fejlesztéséről szóló tanácskozáson, valamint találkozik Anton Alihanov kormányzóval.

Peszkov szerint az egyetemi találkozó szabad formátumú lesz, a diákok bármilyen kérdést feltehetnek.

Mindig különleges biztonsági intézkedéseket teszünk mindenütt, ahol az államfő tartózkodik. Természetesen ezúttal is történtek intézkedések. Vagyis mindent megteszünk, amit az államfő biztonsága érdekében meg kell tenni” – mondta a szóvivő.

Közölte, hogy Moszkva nem kért közvetlen légifolyosót Európán keresztül a kalinyingrádi exklávéba való átrepülés céljából.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még