Baleset

Kamionnal ütközött egy autó a sztrádán, forgalomkorlátozásra kell számítani

Kifutópályán totyogó pingvin okozott fennakadást a repülőtéren

| Szerző: hirado.hu
Egy apró kék pingvin miatt késett egy a járat az új-zélandi Wellington nemzetközi repülőtéren.

Az új-zélandi Wellington nemzetközi repülőtér egyik kifutópályáján totyogott egy kék pingvin a napokban. Amilyen apró az állat, olyan nagy felfordulást okozott a jelenléte.

Kapcsolódó tartalom

A New York Post cikke szerint a pingvint az Air Chathams légitársaság egyik pilótája vette észre január 12-én délután 2 óra körül, közvetlenül a felszállás előtt. A madár miatt a repülőtér személyzetének ki kellett szaladnia a kifutópályára, hogy elkapják az állatot. A repülőgép az incidens miatt nem tudott időben felszállni.

„A pilóta és az utasok türelmesen vártak, míg a wellingtoni repülőtér személyzete kirohant, hogy elfogják a madarat”– közölte a repülőtér a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wellington Airport (@wellingtonairport) által megosztott bejegyzés

Miután elfogták a pingvint, az Instagram-oldalon megosztott fotókon látható, hogy a csalódottnak tűnő madárka egy törülközőbe csavarva ül egy autóban. A repülőtér illetékesei a pingvint a magas hőmérséklet miatt a wellingtoni állatkertbe szállították, kivizsgálásra.

A repülőtér kifutópályája közvetlenül Új-Zéland fővárosának sziklás partja mentén található. „Ez egy nagyon szokatlan esemény, nincs feljegyzés arról, hogy pingvin ilyen módon látogatott volna el hozzánk” – mondta Jack Howarth, a wellingtoni repülőtér vadvilágért felelős szakértője.

Ajánljuk még