Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Iskolatársa lőtt le egy 18 éves diáklányt egy gimnáziumban

| Szerző: hirado.hu
Lelőtte vele egykorú iskolatársát egy 18 éves diák a németországi Heidelberg közelében fekvő St. Leon-Rot város gimnáziumában csütörtök délelőtt. A rendőrség és a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, egy helikoptert is bevetettek. A gyanúsítottat a rendőrök mintegy két és fél órával a bűncselekmény után őrizetbe vették.

A rendőrség feltételezése szerint a 18 éves diák egy vele egykorú diáklányt lőhetett le, az észak-rajna-vesztfáliai kisváros gimnáziumában csütörtök délelőtt, további részleteket azonban nem közöltek. Az elkövető és áldozata feltételezések szerint korábban együtt járt, a tragédiára veszekedés vagy szakítás után kerülhetett sor.

A gyilkossággal gyanúsított diákot mintegy két és fél órával a bűncselekmény után őrizetbe vették.

Hatszáz diákot evakuáltak a gimnáziumból

A meglőtt diáklányt a helyszínen megpróbálták újraéleszteni – sikertelenül. Az iskolát kiürítették, 600 diákot kellett kiterelni és távolabbi épületekben elhelyezni, írja a ZDF Heute hírportálja.

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint 15–20 rendőrségi járművet, több mentő- és tűzoltóautót, egy rendőrségi helikoptert és krízistanácsadókat is kivezényeltek a helyszínre.

Kapcsolódó tartalom

A St. Leon-Rot-i eset erősen emlékeztet egy másik németországi iskolai lövöldözésre, amely tavaly novemberben történt Offenburgban.

Akkor egy 15 éves, kilencedik osztályos tanuló vitt magával kézifegyvert az iskolába, amellyel tarkón lőtte egyik diáktársát.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: fegyveres rendőrök őrködnek a berlini Bellevue-palotánál Erdogan török elnök látogatása előtt Németországban, 2023. november 17-én. (Fotó: EPA/Hannibal Hanschke)

Ajánljuk még