Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Videón, ahogy az óriáspandák vidáman eszik a friss havat

Kíváncsian fogadták a havazást az állatok a belgiumi Brugelette állatkertjében. Az óriáspandák, a jegesmedvék és a fehér farkasok is vidáman játszottak a hóban.

Jókedvűen falatoztak a hóban az óriáspandák a nyugat-belgiumi Brugelette-ben működő állatkertben. Amíg az ország nagy részén a hideg idő és a havazás miatt káosz alakult ki, a közlekedésben fennakadások voltak, addig a két fekete-fehér állat örömmel fogadta a téli időjárást.

A Bao Di és Bao Mei névre hallgató pandáknak nem okozott gondot a fagy, hiszen a bambuszmedvék természetes élőhelyén, a kínai Szecsuán tartomány hegyvidékein sem ritka a hideg időjárás.

Pandák játszanak a friss hóban a belgiumi Brugelette állatkertjében (kép forrása: MTVA) A pandák, Bao Di és Bao Mei játszanak a friss hóban a belgiumi Brugelette állatkertjében (kép forrása: MTVA)

A jegesmedvék is egész nap a szabadban élvezték az otthonukra emlékeztető mindent beborító fehérséget.

De azok az állatok is érdeklődve vizsgálták a havat, amelyek nincsenek hozzászokva a hideghez. Az állatkert dolgozói mindent megtesznek, hogy a téli időjárás ellenére se legyen semmi bajuk.

„Természetesen fűtött, beltéri helyiségeket biztosítunk azoknak az állatoknak, amik nem szeretik a havat. De ennek ellenére, azt látjuk, hogy bizonyos főemlősök kíváncsisága felülkerekedik. Például a bolíviai mókusmajmok szeretik a hóba beledugni az orrukat, felfedezni az illatát, színét” mondta Claire Glissen, a Pairi Daiza állatkert szóvivője.

A hókedvelő fajok az előjelzések szerint még pár napig élvezhetik a fehérbe borult kifutókat Belgiumban.

 

Ajánljuk még