Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Pakisztán erőteljesen fog reagálni minden rosszindulatú iráni lépésre

A pakisztáni hadsereg rendkívül magas készültségben van, és minden, iráni oldalról érkező rosszindulatú lépésre erőteljesen fog reagálni – mondta egy vezető pakisztáni biztonsági forrás csütörtökön.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Nasszer Kanaáni elmondta, hogy Teherán határozottan elítéli a pakisztáni légicsapásokat.

A két ország között kialakult feszült helyzet okán Kína felajánlotta, hogy közvetítő szerepet vállal. Kína és Oroszország mindkét felet önmérsékletre szólította fel, és hozzátették, hogy ne engedjék a konfliktus további eszkalálódását.

Kapcsolódó tartalom

Irán és Pakisztán Kína közeli szomszédai, baráti és nagy befolyással rendelkező országok, és Kína őszintén reméli, hogy mindkét fél képes megőrizni a nyugalmat és önmérsékletet tanúsítani” – mondta csütörtökön a pekingi külügyminisztérium szóvivője.

A pakisztáni légierő iráni területen működő lázadószervezetre mért csapásokat csütörtök hajnalban – jelentette be a pakisztáni külügyminisztérium. A megtorló pakisztáni légicsapásokra azt követően került sor, hogy a szomszédos Irán kedden drón- és rakétacsapásokat mért a Dzsais al-Adl dzsihadista szervezet két fontos pakisztáni bázisára, és a támadásban két gyermek életét vesztette.

Ajánljuk még